Manisa Sorumlu Emlak Danışmanları Derneği (MASED) ‘Birlikte daha güçlü bir sektör için buluşuyoruz’ sloganıyla lansman tanıtımı gerçekleştirdi

23.10.2025 - Perşembe 16:02

Manisa Sorumlu Emlak Danışmanları Derneği (MASED) ‘Birlikte daha güçlü bir sektör için buluşuyoruz’ sloganıyla lansman tanıtımı gerçekleştirdi. Holiday Inn Express Hotelde düzenlenen tanıtıma Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yağız Kaya, Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Enes İzci, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Anıl Ceylan, Anahtar Parti Manisa İl Başkanı Şakircan Dinç, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Nalband, Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkanı Hacı Ali Taylan, İzmir Emlak Komisyoncular Odası Başkanı Mesut Güler, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Salihli MYO Emlak Yönetimi Bölüm Başkanı Şehir Plancısı, Mimar Ece Özmen, İzmir Ticaret Odası Gayrimenkul Komitesi Başkanı ve meclis Üyesi Dilek Katal, Manisa Ülkü Ocakları Başkanı Emirhan Sallıtepe, Etkinlik Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Manisa il Başkanı Yalçın Taşdemir, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, emlakçılar katıldı.

Manisa Sorumlu Emlak Danışmanları Derneği (MASED) Başkanı Tolga Kırbıyıkoğlu, tanıtıma katılan herkese teşekkür etti. Başkan Kırbıyıkoğlu, “Manisa da kendi mesleğimizi yani emlak sektörünü temsil eden bir Esnaf Odamız ne yazık ki yok. Kendi esnaf odamızı kurma hedefiyle çıktığımız bu yolda 1 Eylül 2025 de kurduğumuz Manisa Sorumlu Emlak Danışmanları Derneğinin 50 gün gibi bir sürede 230 üyeye ulaşma sevincini sizinle paylaşmak istedim. Bu yolda bu güne kadar yaptıklarımızı ve önümüzdeki dönemde yapacaklarımızı, hedeflerimizi, misyonumuzu ve vizyonumuzu anlatıyoruz. Hiç kimse birbirini sevmek zorunda değil ama mesleğimiz için birlik olmak zorundayız. Bugüne kadar bir Emlak Esnaf Odası kuramamamızın en büyük sebebi bu işin emekçilerinin bir araya gelememesi ya da daha doğrusu hiç kimsenin bizi yani emlakçıları bir araya getirmek istememesidir. Ama bunu şurada özellikle belirtmek istiyorum ki “artık ok yaydan çıktı, Geliyor gelmekte olan” dedi.
Sizde gelin destek verin ki bugüne kadar bu işin Manisa’da ilerlemesinin önünü kesen zihniyete inat kendi emlak esnaf meslek odamızı kuralım. Bu arada bu odayı kurmak için gerekli olan sayı 500 oda kayıtlı emlakçı. Şuan da TTBS’ye kayıtlı yetki belgeli 387 Emlakçı var ve bunun haricinde de henüz yetki belgesi olmayan yada başka bir ofisde alt kullanıcı olarak da çalışan dahil MESO ya kayıtlı 400’ün üzerinde emlakçı var. Ayrıca şuan sadece Vergi levhası olup da MESO’ya oda kaydını yapmamış olan da 50 üzeri emlakçı meslektaşımız var. Yani bunları size rakamlarla anlatmam da ki sebep piyasada “Bunlar boşuna uğraşıyor Manisa’da 200 tane bile Emlakçı yok diyen” araştırıp bilmeyen ya da kendi menfaatleri içim art niyetli olan hiç kimseye kulak asmayın. Allah’ın da İzniyle 2026 yılı içerisinde biz hep beraber kendi emlak esnaf odamızı kuracağız. Son olarak şunu da özellikle belirtmek isterim ki bizim hiç kimseyle şahsi bir sorunumuz yok. Ama tabi ki de kendi emlak odamızı kurmak için demokratik olarak MESO seçimlerinde kendi adayımız ile yarışıp önce MESO başkanını değiştirmeye sonra da kendi odamızı kurmaya sonuna kadar mücadele edeceğiz. Berabersek güçlüyüz” dedi. Protokol üyeleri de birer konuşma yaparak derneğin kurulmasına katkı sağlayanlara teşekkür etti.

YORUM YAZ